Black Mirror -sarjan parhaat jaksot



Nyt kun olen katsonut ja arvostellut kaikki suositun Black Mirror -sarjan tuotantokaudet, on aika pistää parhaat jaksot järjestykseen. Sarjan rakenne on siitä mahtava valinta tekijöiltä, että katsojana voi tarvittaessa valita halutut jaksot katsottavaksi ja silti pysyä sarjan kärryillä moitteettomasti. Se mahdollistaa myös tämän listauksen tekemisen, sillä jaksot eivät ole suorassa yhteydessä toisiinsa muutamia viittauksia lukuunottamatta. Skeptisyydestäni huolimatta Black Mirror onnistui kääntämään odotukseni nousujohteisiksi ja laatukin tuntui nousevan kausi kaudelta hyvin korkealle tasolle. Mitkä ovat mielestäni sarjan parhaat jaksot?

10. USS CALLISTER


Kapteeni Robert Daly johtaa avaruuden keskellä tutkivaa miehistöään viisaasti ja rohkeasti. Avaruusaluksen uusi tulokas Nanette Cole huomaa kuitenkin pian, ettei kaikki olekaan sitä, miltä näyttää. Onnistuuko nainen nainen selvittämään epäilyttävältä vaikuttavan kapteenin todelliset motiivit vai onko kyse vain väärinkäsityksestä? 

Robert Daly on Callister-organisaation tekninen johtaja, joka haaveilee ylimmän toimitusjohtajan paikasta. Hän ei ole kovinkaan suosittu työpaikallaan kollegoiden pitäessä häntä hyvin outona ja itsekeskeisenä tapauksena. Hän on nörtti, joka on saanut suurimman inspiraationsa Space Fleet -televisiosarjasta, joka lopulta muokkasi miehen elämän totaalisesti.

Jesse Plemonsin esittämä Robert on suunnitellut organisaatiolle hyvn menestyksekkään Infinity-koodauksen, joka mahdollistaa aivan uuden viruaalisen todellisuuden, jossa ihmiset voivat avoimessa pelimaailmassa olla itse mukana pelin kulussa. Infinityä ihaillaan maasta taivaisiin, mutta mies itse tuntee siitäkin huolimatta olevansa hyvin aliarvostettu Callisterin organisaatiossa. Kiehtovasti jakso alustaa asetelmansa Robertin hahmon pakkomielteen ympärille ja asettaa katsojan vakuuttavasti emotionaaliseen ristiriitaan tarinan ekaloituessa synkille vesille.

Konfliktit ovat suuria ja hahmojen haasteet ajoittain ylipääsemättömän toivottomia, mikä pitää huolen siitä, että tarina ptää tiukasti otteessaan pitkän kestonsa aikana. Hyvin selvät ja suorat viittaukset Star Trekiin ovat sarjojen ja elokuvien kannattajille varmasti todellista herkkua, kun seuraamme miehistön räikyvää rutiinia avaruuden ulottuvassa ympäristössä. Jakson lopetus on myös samaan aikaan sekä onnellinen, että brutaali. Jatko jää myös täysin auki katsojan mielikuvituksen varaan leijumaan kuin avaruudessa konsanaan.


9. SAN JUNIPERO


Ujon nuoren naisen ja sosiaalisen biletytön välille syntyy eräässä rantakaupungissa vuonna 1987, niin vahva side, että se tuntuu uhmaavan ajan ja avaruuden lakeja. Onko näiden kahden naisen välillä jotain yliluonnollista yhteyttä vai onko kaikella jokin helposti selitettäväkin tarkoitus taustalla?

Mackenzie Davisin esittämä Yorkie lähtee kokeilemaan uusia tuulia, joita ei olisi uskonut itsekään kokeilevan koskaan. Hänen ujoutenssa ja sosiaalisesti sisäänpäin kääntynyt persoonansa pistävät tytön epäröimään kovasti suuria muutoksia ja riskejä, mutta Gugu Mbatha-Raw'n esittämä bilehile Kellyn avustuksella hän löytää aivan uuden puolen itsestään, joka kääntää hänen ajatusmaailmansa katolleen.

Idealtaan tämä konsepti on hyvin kiinnostava ja erityislaatuinen. Vaikka en voi asiaa avata enempää suurempien paljastusten vuoksi, voin siitä sanoa ainakin sen, että jakso toimi vakuuttavasti ja omaperäisyys säkenöi kontekstinsa puolesta. Tunnin mittainen katsaus osaa olla hyvin hypnoottinen ja syvällinen katsastus kahden täysin erilaisen ihmisen tiukkaan siteeseen, joka tuo mukanaan paljon epätavanomaisia ja tärkeitä teemoja pinnalle.

Aluksi luulemme näkemämme olevan juuri sellaista, kuin sen koemmekin, mutta yllätyksellinen juonenkäänne lopussa onnistuu säväyttämään efektiivisyydellään muuttaen tarinan luonteen paljon epätavanomaisemmaksi ja kiehtovaksi. On mukavaa seurata syvällistä ja hitaasti palavaa tarinaa, joka jättää perimmäisen viestinsä aluksi hyvin kryptiseksi ja tulkinnanvaraiseksi. Varsinainen kukkaan puhkeaminen taas toimii hyvänä takaisinmaksuna, jota emme nähneet aiemmassa vaiheessa tulevan ollenkaan.


8. PLAYTEST


Amerikkalainen matkailija Cooper rekisteröityy rahapulassaan uuden ja viihdemaailmaa mullistavan pelisysteemin testaajaksi, mutta joutuu kuitenkin pian huomaamaan, että jännitys onkin vähän liiankin todellista. Onko ylivertainen pelikokemus lopulta rahansa arvoista, kun mies joutuu ultimaattisen koettelemuksen kohteeksi?

Wyatt Russellin esittämä Cooper lähtee matkaamaan maailmalle menetettyään parhaan ystävänsä, isänsä, Alzheimerin taudille. Hän päättää ottaa etäisyyttä kaikkeen ja rauhoitella meltään matkaamalla maailman ympäri. Viimeisellä matkustusviikollaan Lontoossa Cooper saa tietää, että hänen pankkikorttiaan on matkan varrella kopioitu ja siellä lojuvat varat varastettu.

Valitettavan takaiskun johdosta mies joutuu löytämään tavan tienatakseen nopeasti rahaa paluulentoonsa USA:han. Cooper ottaa käyttöönsä puhelinohjelmiston, joka tarjoaa erityislaatuisia keikkoja nopeaan tienaamiseen ja hätään. Hän löytääkin nopeasti tarvitsemansa tehtävän, jossa Saito Gemu -peliyhtiö tarjoaa palkkaa urhoollisille pelitestaajille, jotka kaipaavat jännitystä elämäänsä, eivätkä kammoa tiukkoja tilanteita.

Peli käyttää vakuuttavasti pelaajan pelkoja ja muistoja hyväkseen luodakseen jännittyneen ilmapiirin Cooperin pelikokemukseen. Katsojana on hienoa nähdä, että jakso onnistuu nostamaan adrenaliinia useasti ja yllättävän efektiivisin tavoin. Tuntuu ihan kuin itse kokisimme saman kohtalon näytön toisella puolella ja se, jos mikä on käänteentekevää kokonaisuuden kannalta. On huikeaa myös nähdä kuinka jakso hönäyttää katsojaansa täydellisesti juonenkäänteillään.

Emme pinnallisesta pohjustuksesta huolimatta pääse katsojina hahmoihin kunnolla oikein käsiksi missään vaiheessa, mikä hiukan laimentaa jakson varsinaista potkua. Siitä huolimatta jakso ei ainoastaan onnistu pitämään tunnelmaansa yllä efektiivisesti, mutta nostattaa pinnalle paljon kysymyksiä testaajien arjesta ja yllättävien ongelmatilanteiden ratkaisemisprosessista.


7.  SMITHEREENS


Lontoolainen kimppakyytikuski sieppaa sosiaalisen median yrityksen työntekijän ja saa aikaan kansainvälisen selkkauksen. Mitä ihmettä mies yrittää saada aikaiseksi tempauksellaan? Chris Gillhaney on mies, joka tienaa elantonsa kuljettamalla ihmisiä autollaan paikasta toiseen. Hänellä on tapana hakea kyytiä tarvitsevat tahot Smithereens-toimitilojen pihalta ja toivoo jonain päivänä saavansa kyytii yrityksessä toimivan työntekijän.

Emme katsojina tiedä miksi hän näin tekee päivittäin, mutta hänellä tuntuu kuitenkin selkeästi olevan kyseenalaisia motiiveja harvinaislaatuisen kärsivällisyytensä ja pakottavan tarpeensa takana. Eräänä päivänä Andrew Scottin esittämän Chrisin toive toteutuu, kun pahaa-aavistamaton Smithereensin työntekijä Damson Idrisin esittämä Jaden tilaa itselleen kyydin lentokentälle. Pian huomaamme, ettei miehellä ole puhtaat jauhot pussissaan ja tilanne lähtee kehittyessään eskaloitumaan arvaamattomille teille.

Se muuttuu äkkinäisesti vauhdikkaasta sieppausyrityksestä hitaaksi ja painostavaksi jännitysspektaakkeliksi, joka pitää huolen siitä, ettei katsoja jää nuolemaan näppejään jännityksen puutteesta. Jakso osaa olla hyvin emotionaalinen ja puhutteleva kokonaisuus. Vaikka aluksi olemmekin hieman pihalla siitä, mihin mies pyrkii, alustuksen takaisinmaksu on hyvin syvä ja efektiivinen jakson lopussa. Ikävä menneisyys painaa Chrisin mieltä ja hänen elämänsä on lähtenyt rajuun laskuun valitettavien käänteiden vuoksi.

Yhtälailla kuin itse elämäkin, teknologia elää, muuttuu ja kehittyy ajan saatossa. Ongelmat eivät koskaan lakkaa olemasta, sillä vastaan tulee aina uusia esteitä, mutta ne ovat kuin ovatkin osa sitä matkaa kohti parempaa tulevaisuutta. Jakso onnistuu vakuuttavasti välittämään miehen ongelman näytölle perustellen hänen kyseenalaisten motiiviensa hyvätahtoisuutta. Pystymme katsojina todellakin samaistua molempiin näkökulmiin ja näiden ajatusmaailmojen erot puhuttelevat ehdottomasti monella tasolla.


6. THE ENTIRE HISTORY OF YOU


Lähitulevaisuudessa on melkein kaikille ihmisille asennettu muisti-implantti korvan taakse, joka tallentaa kaiken mitä teemme, näemme ja kuulemme, mutta voiko se koitua jälkeenpäin ongelmaksi pakkomielteisyyden ja epäilyksen vallatessa mielen? Jos aivoihin juurretaan siru, joka mahdollistaisi tarvittaessa kaiken käsittelemämme datan tallentamista, arkistoimista ja uudelleenkäsittelemistä, elämä saattaisi helpottua monella tapaa.

Ei ainoastaan, että tällä teknologialla olisi hyvät taka-ajatukset valtion näkökulmasta katsottuna, mutta virkavallalla itsellään olisi paljon enemmän mahdollisuuksia selvittää epämääräisiä tapauksia noukkien pitäviä todisteita silminnäkijöistään. Valitettavasti tälläkin idealla on omat varjoisat puolensa, jotka saattavat rikkoa ihmissuhteita ja luottamuksellisia siteitä ympäriltään. Teknologia antaa myös avaimet pakkomielteelle, joka ajaa Toby Kebbelin esittämän Liamin suoraan myrskyn silmään selvittämään vaimonsa epämääräistä käyttäytymistä.

Jakso onnistuu vakuuttavasti näyttämään, miten tätä teknologiaa käytetään arkielämässä ja mihin sen todelliset mahdollisuudet yltävät, jos ne maksimoisi. Ei ainoastaan, että useasti harhaanjohtava mysteeripuoli tuo jaksoon paljon enemmän mukaansatempaavuutta, mutta tapauksen selvittäminen ja oma hyppelehtiminen hahmojen välillä vetämässä köyttä pienemmän pahan puolesta pistää katsojan hyvin kutkuttavan ja sydäntäsärkevän asetelman äärelle, johon pystyy samaistumaan hyvin henkilökohtaisella tasolla.


5. SHUT UP AND DANCE


Teinin kannettava saa viruksen ja hänen on tehtävä sen vuoksi kaamea valinta: hänen pitää toteuttaa teksiviestinä tulleet käskyt tai hänen intiimeimmät salaisuutensa paljastetaan kaikille. Selviääkö poika koettelemuksesta ehjin nahoin vai onko se kaikki ansaittua? Jokainen on varmasti kuullut joskus, että joku tuntematon henkilö saattaisi katsoa tietokoneen kameran kautta heidän elämäänsä ja käyttää asiaa hyväkseen kiristämismielessä.

Valitettavasti teknologian kehittyessä ja tietokonenerojen lisääntyessä tämä teoria on totista totta joillekin ihmisille. Oletko koskaan tehnyt kotona jotain outoa tai väärää ja pelännyt tiedon leviävän eteenpäin? Tekisitkö mitä tahansa, jos sinua uhattaisiin asialla ja kehotettaisiin seuraamaan ohjeita sokeasti tilanteen ratkaisemiseksi? Alex Lawtherin esittämä Kenny on alusta asti erittäin pidettävä hahmo, minkä vuoksi investoituminen hänen koettelemuksiinsa tuntuu niin helpolta ja vaivattomalta tehtävältä. Hän on tavallinen teinipoika, joka elää elämäänsä työskennellen pienessä paikallisessa kuppilassa avustajana.

Töistä tultuaan Kenny saa tietää tietokoneeseensa tarttuneesta loisesta ja yrittää puhdistaa sen. Yllättäen hänen maailmankuvansa järkkyy, kun hän saa sähköpostiviestin tuntemattomalta lähettäjältä. Viestissä on video hänestä, joka paljastaa hänen teinimäiset puuhastelunsa. Lähettäjä kehottaa lähettämään puhelinnumeronsa hänelle tai muuten video julkaistaan kaikkien nähtäväksi. Panikotunut poika ei näe muuta vaihtoehtoa, kuin totella kiristäjiä ja riskialtis matka pelastukseen on alkanut.

En pysty jaksosta paljoakaan sanomaan tässä, sillä ykstyiskohdat ja syvemmät analyysit menevät jo paljastusten puolelle, mutta sen sanon kuitenkin, että jakso pistää katsojan painostavaan tilaan seuraamaan, kuinka Kenny joutuu pakotettuna tekemään liuta tehtäviä selvitäkseen tilanteesta ehjin nahoin. Haasteet nousevat nousemistaan ja tilanne kärjistyy hyvin kutkuttavaksi selviytymistaiseluksi täydellistä häväistystä vastaan.

Jakso osaa olla mukaansatempaava ja se vakuuttavasti rakentaa matkaansa kohti ultimaattista klimaksiaan, joka Black Mirror -sarjalle luonnolliseen tapaan kääntää kokonaisuuden aivan päälaelleen viimeisten minuuttien aikana. Juonenkäänne on tässä tapauksessa hyvin armoton ja efektiivinen kaiken kaikkiaan. Se jättää myös katsojalleen hiukan vainoharhaisen olon, sillä jakson konsepti mukailee oikean elämän tapahtumakäyrää, jota monet tahot ovat joutuneet käymään läpi ympäri maailman.


4. NOSEDIVE


Nainen haluaa epätoivoisesti kasvattaa sosiaalisen median pistetiliään. Hän saa onnekseen kutsun tärkeisiin häihin, mutta matka sinne ei tunnu sujuvan ihan suunnitelmien mukaisesti. Pystyykö Lacie kääntämään epäonnensa ympäri vai oppiiko hän matkansa varrella jotain käänteentekevää?

Jakso onnistuu vakuuttavasti tuoda esille nykyajan teknologian tuomat epävarmuudet ja painostavat tunteet, joita sitä käyttävät ihmiset kokevat päivittäin. Varmasti jokaikinen on tullut jollain tasolla torjutuksi tai kiusatuksi internetin ihmeellisessä maailmassa enemmän tai vähemmän, yrittäessään samalla pitää omaa imagoaan puhtaana näyttääkseen hyvältä muiden silmissä. Negatiivinen palaute vaikuttaa ikävästi monen ihmisen itsetuntoon, kun he yrittävät tosissaan vain näyttää hyviltä ja järkeviltä muiden silmissä.

Mitä jos sosaalinen mediassa kehitettäisiin arvostelu-järjestelmä, jossa pystyisimme antamaan omat pisteytyksemme toisesta henkilöstä paikan päällä ja reaaliajassa? Mitä jos arvosanojen keskiarvo vaikuttaisi keskeisesti elämäntapaamme, sen kulkuun ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin? Bryce Dallas Howardin esittämä Lacie elää tällaista elämää päivästä toiseen, yrittäessään saada mahdollisimman korkeat arvosanat oman imagonsa ja sosiaalisen median statuksensa ylläpitämiseen.

Lacien pakkomielteinen taistelu maineensa nostattamisesta muuttuu hyvin radikaalisti raa'aksi selviytymistaisteluksi totaalista mahalaskua vastaan ja hänen maailmankuvansa alkaa samalla ajautumaan kontrolloimattomasti karille, kun hänen suunnitelmansa ei pidäkään pitkään pintaansa. Vaikka ylilyövä konsepti onkin vain kuviteltu kokonaisuus, se jossain määrin kyllä kuvastaa raa'asti nykyajan armotonta yhteisöä ja sen pakkomielteistä luontoa internetin koukeroisessa maailmassa.


3. HANG THE DJ


Deittailuohjelman parittamat Frank ja Amy alkavat pitkän etsintänsä aikana kyseenalaistamaan järjestelmän logiikkaa, joka määrää kaikille suhteille viimeisen voimassaolopäivän. Onko pitkän prosessin takana jotain faktuaalista perää vai onko matkassa kyse kuitenkin jostain aivan muusta? En uskalla olettaa varmana tietona, mutta uskoisin vahvasti, että lähes kaikki ovat joskus kokeilleet deittisovelluksia elämänsä aikana.

Joillekin kokemukset ovat suurimmaksi osaksi positiivisia, kun taas toisille ehkä jopa katastrofaalisia. Näiden sovellusten ideahan on teoriassa aika hyvä, sillä ennen ensitapaamista vo saada jo jonkin tason käsityksen toisesta osapuolesta, vaikkei fyysisesti pääsisikään näkemään tätä. Ensivaikutelman perusteella pystyy useasti jo sanomaan, että onko keskustelu kaiken sen ajan arvoista ja johtaako se loppupeleissä mihinkään.

Jaksossa käytetty teknologia on siitä erikoinen tapaus, että se tekee tämän ensianalysoinnin käyttäjiensä puolesta ja sovittaa hedän persoonansa rakentamat algoritmit yhteen toinen toistensa kanssa etsiessään käyttäjälle sitä oikeaa loppuelämäksi. Järjestelmässä on kuitenkin erikoinen koukku kolikon kääntöpuolella, joka pakottaa käyttäjän kuin käyttäjän viettämään vain tietyn määrän aikaa toisen osapuolen kanssa. Jokaiselle suhteelle on määrätty voimassaoloaika, jota molemmat osapuolet joutuvat noudattamaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Tarina nappaa katsojastaan tiukasti kiinni heti alusta asti ja pitää yllättävänkin upeasti kiinnosuksen katossa hyvin uniikin ja muuntautuvan konseptinsa voimin. Jaksossa on paljon hyvin samaistuttavia piirteitä pienistä ykstyiskohdista suurempiin teemoihin liittyen deittailemiseen ja parisuhteisiin, jotka varmasti nostavat monia muistoja omista kokemuksista takaisin mieleen. Mitä on rakkaus? Miten voi saada selville toisen olevan se oikea vai tuleeko se hetki aina satumaisesti näköpiiriin kuin tyhjästä?


2. BLACK MUSEUM


Autoilija löytää pölyisen maantien laidalta museon, jossa on esillä harvinaisia rikosesineitä ja järkyttävä päänähtävyys. Onko museon esineillä enemmän kerrottavanaan, kuin vain omistajan kertomat hyiset tarinat, vai paljastuuko niistä jotain paljon isompaa ja häiritsevämpää? Letitia Wrightin esittämä Nish saapuu ohikulkumatkallaan vanhalle huoltoasemalle lataamaan autonsa akkuja. Siellä hän törmää hyvin epätavanomaiseen museoon, joka seisoo keskellä autiota erämaata.

Douglas Hodgen esittämä museon omistaja Rolo Haynes kutsuu naisen erikoiselle näyttelykierrokselle, joka sisältää hyvin epätavanomaisia ja pohjimmiltaan häiritseviä esineitä. Jakso on hyvin mukaansatempaava ja kutkuttava kokonaisuus, joka eskaloituessaan muuntautuu hyvin moniuloitteiseksi kokemukseksi katsojan vastaanottamaksi. Rolo kertoo Nishille häkellyttäviä tarinoita näyttelyn esineistä, joiden kanssa on ollut itse jollain tavalla tekemisissä.

Tarinat ovat hyvin painostavia ja häiriintyneitä luonteeltaan. Jännitys kasvaa kasvamistaan vakuuttavalla tavalla ja pystymme katsojina investoitumaan täysillä jakson tarjontaan etenkin emotionaalisella tasolla. On kiehtovaa, että Rolon kertomat tarinat vosivat hyvinkin olla täysin omia irrallisia Black Mirror -jaksoja perimmiltään, mutta ne ovat kuitenkin tällä kertaa ujutettu kekseliäästi yhteen kokonaisuuteen.

Tarina tarinalta alamme kiinnostumaan jakson mysteerisestä lopputulemasta, joka pysyy visusti ja vakuuttavasti piilossa näköpiiristämme jakson lopulliseen juonenkäänteeseen asti. Itse käänne on erittäin efektiivinen ja pysäyttävä. Jännityksen nousujohteinen rakennusprosessi jakson aikana on ihailtavaa seurattavaa, sillä vaellamme koko ajan täydellisessä epätietoisuudessa tulevasta ja kun sen perimmäinen motiivi paljastuu, onnistuu se vakuuttavasti kääntämään koko asetelman päälaelleen.


1. WHITE CHRISTMAS


Kaksi miestä kertoo jääkylmän erämaan vartioasemalla kolme toisiinsa liittyvää tarinaa jouluna pahasti pieleen menneestä teknologiasta. Mitkä seikat niissä kuitenkin yhdistävät? Jon Hammin esittämä Matt ja Rafe Spallin esittämä Potter kertovat toisilleen tarinansa ja syynsä rajavartiopaikalle joutumisestaan. Emme aluksi tiedä miksi he ovat olleet eristyksissä vuosien ajan, mutta tarina tarinalta alamme pikkuhiljaa ymmärtämään paikan todellisen tarkoituksen ja miesten täyttämän roolin siellä.

Matt on hyvin avoin ja johdatteleva persoona, kun taas Potter tuntuu hyvin sulkeutuneelta ja varautuneelta tapaukselta. Mukaansatempaavampi Matt yrittää saada Potterin puhumaan hänen kanssaan, mutta jään murtumisessa kestää aikansa. Kun jää vihdoin murtuu, asiat alkavat kärjistymään hyvin mielenkiintoisiksi. Tarinat visualisoidaan katsojan vastaanotettavaksi, mutta emme pitkään pysty sanomaan, että mikä niiden taka-ajatuksena oikein on.

Kun ne alkavat paljastamaan hyvin henkilökohtaisia ja kyseenalaisia asioita miesten menneisyyksistä, tilanne alkaa kiristymään ja jokin tuntuu selkeästi olevan vinossa. Jakso ei ainoastaan ole kutkuttava ja mieleenpainuva, mutta se särkee katsojan kuin katsojan sydämen hyvin armottomalla juonenkäänteellään, jonka tuloa ei näe edes tulevan tapahtumahetken tienoillakaan. Kokonaisuus osaa olla hyvin mukaansatempaava ja brutaali, eikä se pysähdy vielä ylärajansa saavuttaneenakaan, vaan ylittää senkin moitteettomasti kekseliäillä ratkaisuillaan ja hyvin merkityksellisillä yksityiskohdillaan.


Black Mirror on parista harvinaisesta hutilyönnistään huolimatta todistanut olevansa erittäin omaperäinen ja puhutteleva sarja. Kehittyneen teknologian tuomat hyödyt ja haitat onnistutaan vakuuttavasti ja uskottavasti välittämään näytön toiselle puolelle katsojan vastaanotettavaksi. Sarjan käsittelemät teemat ovat syvällisiä ja emotionaalisesti latautuneita, minkä vuoksi investoituminen on helppoa.

Teknisesti sarja kehittyy kausi kaudelta erittäin laadukkaaksi kokonaisuudeksi, joka tarjoaa paljon hiuksia nostattavia ja hypnoottisia hetkiä. Suosittelen sarjaa ehdottomasti katsottavaksi, jos teknologia ja tulevaisuus sen takana kiinnostaa. Toivon myös, että saisimme Black Mirrorille jatkoa, jotta voisimme palata takaisin innovatiivisten ideoiden ja konseptien pariin, mutta toistaiseksi parhaat jaksot ovat kuitenkin tässä.

Kirjoittaja: Ilja Malakeev, 29.4.2020
Lähteet: kansikuvat www.impawards.com, sarjan tiedot www.imdb.com

Kommentit